triangle-right

Evolutie in administratie & boekhoudkunde: Ondernemers omarmen digitalisering meer & meer!

2024 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarbij digitalisering van administratie en boekhoudkunde volledig doorbrak. Tot 2023 moesten ondernemers hiervan nog overtuigd worden. Toen echter duidelijk werd dat elke Belgische onderneming vanaf 01.01.2026 verplicht zal zijn uitsluitend nog gestructureerde digitale facturen te versturen, is de interesse razendsnel gestegen. 

>> Lees ook onze vorige blog: https://www.cobofisk.be/nieuws/verplichte-e-facturatie-vanaf-2026-profiteer-van-120-kostenaftrek

Evolutie in administratie & boekhoudkunde: Ondernemers omarmen digitalisering meer & meer!

Hoe helpt Cobofisk hierbij?

Bijna dagelijks wordt Cobofisk gecontacteerd door ondernemers die meer en meer informatie wensen met betrekking tot digitale facturatie en bij uitbreiding het volledig digitaal boekhoudkundig pakket. Het geeft Cobofisk ook meteen de kans om aan te tonen dat, dankzij deze digitalisering, een accountant zo een betere dienstverlening kan aanbieden aan zijn klanten. Minder papierwerk en minder administratieve taken leiden uiteindelijk tot een aanzienlijke stijging in efficiëntie. 

Bovendien zijn alle gegevens nu onmiddellijk beschikbaar waardoor de ondernemer een beter inzicht krijgt in openstaande facturen, leveranciers, omzet en tal van andere zaken die voorheen veel minder toegankelijk waren.

Opleidingen

Het is overduidelijk dat duidelijke communicatie van cruciaal belang is. Het voorzien van goede opleidingen met betrekking tot digitalisatie en het gebruik van d beschikbare data vormt zo één van de belangrijkste pijlers om ondernemers mee te trekken in dit digitaal verhaal.

Cobofisk mag zich hier vol fierheid in profileren. Cobofisk staat gekend om in gesprek te gaan met ondernemers waarbij de focus ligt op een solide samenwerking en volledige transparantie die gebaseerd is op goed vertrouwen tussen beide partijen.

Complexiteit

Maar het draait echter niet enkel om opleidingen. De
ondernemerswereld is afgelopen jaren in belangrijke mate complexer geworden. De meerwaarde van het menselijk contact staat daarbij meer en meer centraal. Cobofisk hecht dus uiterst belang dat onze medewerkers bereikbaar zijn - zowel online als offline.

In het Cobofisk team zitten ondertussen ook al een groeiend aantal specialisten die inzicht kunnen bieden in de complexe materies waarmee ondernemers geconfronteerd worden. Meer dan ooit moeten we ons dan ook richten op persoonlijk advies.

Laat echter duidelijk zijn: 

Meer digitalisering zorgt ook voor een grotere beschikbaarheid aan gegevens. Hierdoor wordt het belang van onderbouwd databeheer en toegepast adviesverlening extreem belangrijk. Zo kunnen onze ondernemers sneller en dieper inzichten krijgen waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen en minder stress ervaren.   

Meer weten? Maak een afspraak met één van onze experten!