triangle-right

Haal een nettorendement van 12% met voorafbetaling van belastingen

Voor velen van ons is het de ambitie om rendementen te behalen vergelijkbaar met die van Private Equity fondsen. Dit hoeft niet langer een droom te zijn. Het is nu mogelijk om een risicovrij rendement te behalen dat maar liefst 12% netto bedraagt.


Haal een nettorendement van 12% met voorafbetaling van belastingen

Ja hoor, voor zowel zelfstandigen als voor vennootschappen heeft onze Minister van Financiën Vincent Van Peteghem de belastingvermeerdering - bij gebrek aan voorafbetalingen - opgetrokken naar 9%. Deze vermeerdering gaat in vanaf aanslagjaar 2025. Voor zelfstandigen betekent dit een verdubbeling van 4,5% naar 9%.

Laat duidelijk zijn dat het uitvoeren van een voorafbetaling als zelfstandige of vennootschap absoluut niet verplicht is. Maar er is een keerzijde aan de medaille. Doe je dat niet, dan zal de te betalen personenbelasting of vennootschapsbelasting aanzienlijk toenemen tot maar liefst NEGEN procent.

Die belastingvermeerdering kan men echter vermijden door vooraf te betalen.

Velen onder jullie zijn vertrouwd met de meest courante data: 10 april, 10 juli, 10 oktober en 20 december. Deze data zijn cruciaal voor éénmanszaken en vennootschappen die afsluiten op 31 december. Voor vennootschappen met een andere afsluit, zijn er aangepaste data voorzien inzake voorafbetalingen.

Iedere ondernemer mag zelf kiezen hoeveel & wanneer hij vooraf wenst te betalen. Het voordeel van de vermindering van de belastingvermeerdering werd echter als volgt vastgelegd :

Voor de snelle rekenaars onder jullie is het wellicht al duidelijk dat je er best aan doet 75% van de verwachte belastingen - over aanslagjaar 2025 - voor 10 april 2024 in te calculeren.

Even een voorbeeld. Denk je 10.000 euro belastingen verschuldigd te zijn, zal dus een vermeerdering van 900 euro hebben. Als men echter voor 10 april 2024 7.500 euro vooraf betaalt, dan neutraliseert die 7.500 euro - 7500 euro x 12% = 900 euro - de vermeerdering volledig.

Wie dus zijn belastingen voor het aanslagjaar 2025 goed inschat, kan een netto rendement van 12% behalen.

Meer informatie? Boek nu een afspraak met één van onze experts.