Financieel advies

Contact opnemen

Financieel advies
op maat van jouw onderneming

Sta jij voor een grote beslissing als ondernemer? Zulke ingrijpende gebeurtenissen zijn altijd spannend en zeker als je de financiële impact moeilijk kan voorspellen. Je krijgt financieel onderbouwd advies op maat waardoor je de haalbaarheid van veranderingen of beslissingen accuraat kan inschatten. Daarnaast staan we steeds aan je zijde bij belangrijke financiële beslissingen. Onze experts staan klaar met praktische tips en duidelijk advies zodat je goed gefundeerde beslissingen kunt nemen. Samen met ons team bekijken en analyseren we jouw situatie om snel en efficiënt tot stabielere financiële resultaten te komen. En dat op lange termijn.

Persoonlijk advies

Management dashboards zijn er in vele soorten en maten om jouw bedrijf te voorzien van stuurinformatie. Het geeft een breed overzicht, zorgt voor voldoende aandacht voor bijzonderheden en voorziet in zinvolle achtergrondinformatie over het wel en wee van je bedrijf.

Inzicht en overzicht in één oogopslag. Het management dashboard verovert de directievergaderingen. En dat is niet zo raar, want meters, grafiekjes en tabellen geven je een duidelijk beeld van hoe de zaken ervoor staan. Zo kun je snel schakelen en doeltreffend handelen. Dat maakt van een dashboard een must voor eigenlijk iedere ondernemer.

We helpen je om beslissingen-ondersteunende informatie op het juiste moment in de juiste vorm te gieten via Business Intelligence (BI) en management dashboards. Zo krijg je als manager en ondernemer een waardevolle tool die je helpt om jouw beleid mee vorm te geven.

 

Wij kunnen je flexibel ondersteunen bij het verzamelen en structureren van data, het opzetten van dashboards op maat en het maken van interactieve rapporten met BI. Afhankelijk van jouw wensen, beschikbare tijd en eigen knowhow ontwerpt Cobofisk ondersteuning op maat.

Vertrekkende vanuit een diepere zoektocht naar jouw missie (waarom doe je wat je doet?) en jouw visie (waar ga je heen?), proberen we samen duidelijk te definiëren in wat je anders wil zijn dan jouw concullega’s. Vervolgens gaan we samen op zoek naar jouw ideale klant, en proberen we te begrijpen welk probleem je met jouw dienst of product oplost bij jouw (potentiële) klanten. Om extra winst te maken is het noodzakelijk de producten of diensten die je levert zeer duidelijk te benoemen. Door samen goed na te denken over het product of de dienst die je levert, zal je uiteindelijk tot een betere oplossing komen voor jouw eindklant en automatisch zal dat meer winst opleveren. Klanten betalen immers niet meer voor producten of diensten, maar voor oplossingen. Vervolgens stellen we samen doelen voor de komende weken, maanden en jaar. Om de weg naar jouw doel zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, brengen we mogelijke uitdagingen in kaart, waardoor het makkelijker wordt hiervoor oplossingen te zoeken.

Dit alles zal resulteren in veel meer inzicht, veel meer vertrouwen in jezelf en jouw onderneming, aanzienlijk minder tijdsdruk en stress, en aldus automatisch in meer winst. En daar doen we het toch voor?

Bij Cobofisk kan je ook terecht voor begeleiding bij fusies en overnames. Alvorens je een overname of fusie gaat doorvoeren zijn er een aantal stappen die noodzakelijk zijn. We bekijken samen hoe we de stappen het best doorlopen. Een overname of fusie is namelijk niet zonder risico’s en een slechte beslissing kan nefaste gevolgen hebben voor het verdere verloop van jouw onderneming. Een goede begeleiding hierin is zeer belangrijk. We beschikken over de nodige kennis om een overname of fusie gestructureerd en georganiseerd te laten verlopen.

Fuseren met een of meer bedrijven kan je eigen onderneming naar een hoger niveau brengen. Al kan er ook gevaar in schuilen. Grondig onderzoek kan leiden tot een beslissing om net niet te fuseren. Zonder een heldere visie waar beide partijen volledig achter staan, is de kans klein dat een fusie de verwachtingen volledig inlost. Onze ruime ervaring biedt ons voldoende achtergrondkennis om in een vroeg stadium van fusiegesprekken obstakels te signaleren en te overwinnen. Misschien is er wel eerst een stevige kapitaalinjectie nodig voordat het fusieproces kan opgestart worden.

Op basis van onze expertise en jarenlange ervaring, kunnen wij je perfect begeleiden bij jouw vermogensplanning. Wij staan je graag bij in deze sterk gespecialiseerde materies. Altijd volledig in samenspraak met jou én in jouw voordeel.

Als accountant bieden we een totaaloplossing aan jou als mens, manager en ondernemer.. Vermogensgroei, vermogensbehoud en vermogensoverdracht zijn sterk gespecialiseerde terreinen. Wij staan je graag bij als financiële adviseur.

Samen vinden wij creatief de optimale oplossing voor de specifieke situatie en jouw wensen als ondernemer. Je bent verzekerd van het beste advies voor jouw persoonlijke situatie. We behandelen alle informatie strikt vertrouwelijk en we communiceren helder en verstaanbaar.

Een van de pijlers van ondernemerscoaching is risicomanagement. We helpen je risico’s in kaart te brengen en te analyseren. Op die manier vermijd je zoveel mogelijk onaangename verrassingen en weet je hoe je je kunt wapenen.

Wat de term betekent spreekt min of meer voor zich: risicomanagement brengt op een gestructureerde manier risico’s in kaart, analyseert ze en is daardoor een middel om ermee om te gaan. Al spoort het niet alleen potentiële risico’s op. Het geeft je ook inzicht in groeikansen en andere aspecten waarmee je de concurrentie een stapje voor kan zijn. Een absolute must dus!

Risicomanagement gaat niet noodzakelijk om risico’s afwenden maar vooral om het verhinderen dat er ongewenste verrassingen opduiken op je weg naar groei. Kan je anticiperen op mogelijke veranderingen? Heb je de juiste mensen en middelen om je te wapenen tegen onzekerheden of heb je ze achter de hand indien nodig?

De eerste stap is altijd eventuele risico’s identificeren. Het is daarbij belangrijk terug te koppelen naar de bedrijfsdoelstellingen. Wat een risico lijkt, is er niet noodzakelijk één. Na de risicoanalyse volgt het plan van aanpak. Wat doe je met het risico: vermijden, minimaliseren, doorgeven of accepteren? De volgende stap is rapportage. Hebben je actieplannen wel effect? Als dat niet zo is of in te geringe mate, moet er bijgestuurd worden. Ons team begeleidt jou van A tot Z doorheen het proces.

Bij het voeren van een volledige loon- en personeelsadministratie komt heel veel kijken. Denk alleen maar aan alle administratieve verplichtingen die erbij komen. Door de toenemende wet- en regelgeving zijn deze voor ondernemers bijna niet meer te volgen.

Bij Cobofisk krijg je sociaal advies en kijken we om jouw sociale verplichtingen te optimaliseren. Bovendien kunnen wij je helpen bij het voeren van een correct personeelsbeleid.

Cobofisk is als fiscaal adviseur jouw eerste aansprekingspunt en partner voor al jouw vragen.

Door een proactieve, persoonlijke benadering helpen we jou zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Gedurende het bestaan van jouw onderneming kan het zijn dat jouw wensen en de belangen van de onderneming in de loop der jaren veranderen. Wij kunnen je voorzien van gedegen advies om op fiscaal gebied een optimale fiscale structuur te verwezenlijken. Op basis van de tussentijdse cijfers maken wij een passende inschatting, zo heb je voldoende tijd om de nodigde fiscale acties te ondernemen.Wij kunnen je onder andere ook adviseren over de fiscale consequenties bij een mogelijke overdracht/verkoop van jouw onderneming of over de optimale fiscale ondernemingsvorm. In elke situatie kan je van ons open en transparante communicatie verwachten.

Samen bekijken we hoe we dit kunnen toepassen op jouw persoonlijke situatie.

Wij staan je ook
graag bij met:

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Onze troeven

Accurate opvolging

Persoonlijke begeleiding

Betrouwbare Partner

One-stop-shop

Let's talk with

Lennert

Let's talk!

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus