Fusies & overnames

Contact opnemen

Cobofisk begeleidt jou bij een fusie of overname

Een fusie met een andere onderneming, jouw onderneming laten overnemen of zelf een ander bedrijf overnemen. Het is best een spannend proces waarbij je graag ervaren professionals aan je zijde hebt. Doe daarom een beroep op onze experts in fusie- en overnamebegeleiding. Je kan ons ook inschakelen voor advies bij belangrijke investeringen en andere uitbreidingsplannen. 

Fusies & overnames

Bij Cobofisk kan je ook terecht voor begeleiding bij fusies. Alvorens je een fusie gaat doorvoeren zijn er een aantal stappen die noodzakelijk zijn. We bekijken samen hoe we de stappen het best doorlopen. Een fusie is namelijk niet zonder risico’s en een slechte beslissing kan nefaste gevolgen hebben voor het verdere verloop van jouw onderneming. Een goede begeleiding hierin is zeer belangrijk. We beschikken over de nodige kennis om een fusie gestructureerd en georganiseerd te laten verlopen.

Fuseren met een of meer bedrijven kan je eigen onderneming naar een hoger niveau brengen. Al kan er ook gevaar in schuilen. Grondig onderzoek kan leiden tot een beslissing om net niet te fuseren. Zonder heldere visie waar beide partijen volledig achter staan, is de kans klein dat een fusie de verwachtingen volledig inlost. Onze ruime ervaring biedt ons voldoende achtergrondkennis om in een vroeg stadium van fusiegesprekken obstakels te signaleren en te overwinnen. Misschien is er wel eerst een stevige kapitaalinjectie nodig voordat het fusieproces kan opgestart worden.

Bij Cobofisk kan je ook terecht voor begeleiding bij overnames. Alvorens je een overname gaat doorvoeren zijn er een aantal stappen die noodzakelijk zijn. We bekijken samen hoe we de stappen het best doorlopen. Een overname is namelijk niet zonder risico’s en een slechte beslissing kan nefaste gevolgen hebben voor het verdere verloop van jouw onderneming. Een goede begeleiding hierin is zeer belangrijk. Cobofisk beschikt over de nodige kennis om een overname gestructureerd en georganiseerd te laten verlopen.

Een overname van één of meer bedrijven kan je eigen onderneming naar een hoger niveau brengen. Al kan er ook gevaar in schuilen. Grondig onderzoek kan leiden tot een beslissing om net niet te overnemen. Onze ruime ervaring biedt ons voldoende achtergrondkennis om in een vroeg stadium van overnamegesprekken obstakels te signaleren en te overwinnen.

Bij een management buy-in (MBI) wordt een (deel van een) onderneming overgenomen door personen die niet direct betrokken zijn bij de organisatie. Een MBI is dus een overname van een onderneming. Dit kan door één persoon, maar ook door meerdere personen. Na een MBI zal deze persoon of zullen deze personen zelf de leiding nemen over de onderneming.

Welke stappen moet je nemen voor een succesvolle management buy-in?
Wat zijn de voordelen? En hoe financier je een MBI?

Denk jij erover om een overname van een onderneming te doen? Neem dan contact op met onze financieel adviseur. Hij gaat het gesprek met je aan en denkt strategisch mee.

Wij staan je ook
graag bij met:

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Onze troeven

Accurate opvolging

Persoonlijke begeleiding

Betrouwbare Partner

One-stop-shop

Let's talk with

Lennert

Let's talk!

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus