Juridisch advies

Contact opnemen

Juridisch advies voor jou als ondernemer

Onze experts juridisch advies voor ondernemingen zorgen dat je met een gerust gemoed knopen kan doorhakken. Je krijgt juridisch onderbouwd advies op maat waardoor je de haalbaarheid van veranderingen of beslissingen accuraat kan inschatten.

Juridisch advies

Cobofisk heeft door de jaren heen reeds veel ondernemers geholpen met het oprichten van hun zaak. Als startende ondernemer wil je niets liever dan zo snel mogelijk te beginnen. Maar zonder een goede begeleiding bij de start kunnen er later fiscale of juridische problemen opduiken. Bij ons kan je terecht voor een begeleiding van A tot Z voor de oprichting van een nieuwe vennootschap. Wij brengen alle formaliteiten in orde en ontzorgen je zo van alle administratieve taken die bij een oprichting komen kijken.

Wij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en wat het best is voor jou en jouw onderneming. We bieden bij de opstart ook bedrijfsadvies op maat aan, zodat jouw business snel kan groeien.

Contracten vormen een belangrijk onderdeel van het zakenleven.

 • huur- en leasingcontracten
 • beheers- en dienstenovereenkomsten
 • aandeelhoudersovereenkomsten
 • productie- en licentieovereenkomsten
 • franchiseovereenkomsten
 • vastgoedtransacties
 • intellectuele eigendom

De weg terugvinden in de wirwar van regels en wetgeving is lang niet vanzelfsprekend. We helpen je graag vooruit, en behoeden je van gecompliceerde vragen of onleesbare krabbels.

Organisaties moeten verantwoording afleggen aan verschillende belanghebbenden, zowel intern als extern, waaronder aandeelhouders, bestuurders en management. Ondersteuning van een deskundige bij het voldoen aan alle verslagleggingseisen kan ongetwijfeld een toegevoegde waarde hebben voor jouw organisatie.

De juridische experts van Cobofisk zijn gespecialiseerd in het geven van advies aan en het helpen structureren van:

 • Alle zakelijke belanghebbenden binnen Belgische vennootschappen, verenigingen en andere rechtspersonen
 • Interne relaties binnen rechtspersonen (via aandeelhoudersovereenkomsten, intern werkingsbeleid, managementovereenkomsten, enz.)
 • Externe relaties (risico’s en aansprakelijkheid van aandeelhouders en bestuurders/managers ten aanzien van handelspartners, de overheid, …).
 • Ook geven wij advies met betrekking tot het structureren van de wijze waarop stakeholders deelnemen aan het operationeel functioneren van de vennootschap of rechtspersoon. Daarnaast ook met betrekking tot de wijze waarop ondernemingen gestructureerd zijn in een groep en met elkaar interacteren.

Bij Cobofisk kan je ook terecht voor begeleiding bij fusies en overnames. Alvorens je een overname of fusie gaat doorvoeren zijn er een aantal stappen die noodzakelijk zijn. We bekijken samen hoe we de stappen het best doorlopen. Een overname of fusie is namelijk niet zonder risico’s en een slechte beslissing kan nefaste gevolgen hebben voor het verdere verloop van jouw onderneming. Een goede begeleiding hierin is zeer belangrijk. We beschikken over de nodige kennis om een overname of fusie gestructureerd en georganiseerd te laten verlopen.

Fuseren met een of meer bedrijven kan je eigen onderneming naar een hoger niveau brengen. Al kan er ook gevaar in schuilen. Grondig onderzoek kan leiden tot een beslissing om net niet te fuseren. Zonder heldere visie waar beide partijen volledig achter staan, is de kans klein dat een fusie de verwachtingen volledig inlost. Onze ruime ervaring biedt ons voldoende achtergrondkennis om in een vroeg stadium van fusiegesprekken obstakels te signaleren en te overwinnen. Misschien is er wel eerst een stevige kapitaalinjectie nodig voordat het fusieproces kan opgestart worden.

Op basis van onze expertise en jarenlange ervaring, kunnen wij je perfect begeleiden bij jouw successieplanning en nalatenschap. Heb je al eens nagedacht over een zorgvolmacht? Heb je jouw testament op orde? En wat met jouw huwelijkscontract?

Een zorgvolmacht is bijvoorbeeld uitermate geschikt om aan successieplanning te doen. Het biedt je de mogelijkheid om zelf te beslissen wie in geval van jouw wilsonbekwaamheid over jouw vermogen kan beheren, zonder dat hier enige bewindvoering bij komt kijken. Maar successieplanning en nalatenschap is meer dan een zorgvolmacht. Successieplanning kan de erfbelasting verminderen, het beschermt jouw dierbaren en geeft je gemoedsrust omdat je weet dat jouw vermogen naar jouw wens verdeeld zal worden.

We bekijken samen het gehele plaatje, van zorgvolmacht en testament tot huwelijkscontract. Wij zoeken telkens naar de meest passende oplossing en geven je advies op maat.

GDPR staat voor General Data Protection Regulation en is ook wel bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze Europese verordening stelt eisen aan alle organisaties die persoonsgegevens verzamelen, verwerken en opslaan.

Bij Cobofisk staan wij klaar om jullie te ondersteunen bij de naleving van de regelgeving inzake persoonsgegevens, en dit over de grenzen en juridische disciplines heen. We bieden o.a. de volgende juridische bijstand:

 • Algemeen AVG-advies op basis van grondige professionele kennis en een praktische aanpak van kwesties met betrekking tot de gegevensbeschermingswetgeving;
 • Bijstand bij het voldoen aan de basisvereisten op het vlak van persoonsgegevens, zoals de te verstrekken informatie, dit zowel intern (HR) als extern (aan klanten);
 • Opmaak en/of juridische nazicht van de privacyverklaring en disclaimer, op maat van uw onderneming;
 • Bijstand bij de opmaak of het actualiseren van het register van verwerkingsactiviteiten (“verwerkingsregister”);
 • Opmaak en/of juridisch nazicht van de verwerkersovereenkomsten met verwerkers van persoonsgegevens;
 • Bijstand en ondersteuning aan de DPO van uw onderneming en/of het aanbieden van specifieke externe DPO-diensten.

Hulp nodig bij de implementatie van GDPR of ander specifieke vragen met betrekking tot de gegevensbeschermingswetgeving? Contacteer [email protected].

Wij staan je ook
graag bij met:

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Onze troeven

Accurate opvolging

Persoonlijke begeleiding

Betrouwbare Partner

One-stop-shop

Let's talk with

Lennert

Let's talk!

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus