Beleggen met zo weinig mogelijk kosten en risico’s: dat doe je zo!

 

Na een coronacrisis die nog steeds verder loopt, worden wij nu geconfronteerd met de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Een paar dagen geleden werd een inflatie aangekondigd van maar liefst 8,31%. Wie dus nu geld op zijn spaarboekje heeft staan, ziet zijn centen zomaar verdampen. Actie ondernemen is dus de boodschap, maar hoe?

Contact opnemen

Beleggen in aandelen blijft een enorm risico. Met kleinere bedragen die je een tijdje kan missen, kan je wel eens een gokje wagen. Voor grote bedragen kan je maar beter goed informeren op voorhand.

Bankiers en verzekeringsmakelaars zijn er vaak als de kippen bij om hun beleggingsfondsen aan te prijzen. In principe behalen deze fondsen mooie resultaten en zou het een goede investering kunnen zijn. Spijtig genoeg komen er vaak andere kosten bij kijken waardoor jouw rendement afneemt. Deze kosten zijn bijvoorbeeld: in- en uitstapkosten en jaarlijkse zware beheerskosten. Uiteindelijk zal je misschien toch durven springen. Eentje met wat meer of minder risico, beleggen in specifieke sectoren of in bepaalde regio’s of landengroepen, voor elk wat wils!

Wat vele ondernemers niet weten is dat tracker een zeer goed alternatief is voor de vermelde beleggingsfondsen. De officiële benaming hiervan is ETF’s (Exchange Traded Fund). Een tracker is een beleggingsfonds dat zo nauw mogelijk een onderliggende beursindex volgt. Sinds een kleine 20 jaar, is de financiële markt van trackers zelfs groter dan de traditionele beleggingsfondsen. Een tracker volgt dus net als een beleggingsfonds een selectie van aandelen dat gaat over een specifiek thema, doorgaans een index. Zo kan je beleggen in een tracker over duurzame energie, elektrische mobiliteit, enz.   

Vandaag investeren steeds meer particuliere beleggers in trackers, dit door de simpele structuur, de lage kosten en de goede belangrijke spreiding. Beleggen in een tracker bespaart jou veel tijd en transactiekosten. Het is dus een ideale investering waarbij je tegelijk ook kosten kan drukken. Trackers zijn daarnaast ook erg liquide en gemakkelijk verhandelbaar, waardoor je ze heel snel terug in euro’s kan omzetten.

Denk je bijvoorbeeld dat bedrijven die meespelen op de trend naar schonere energie het goed gaan doen op de beurs? Dan raad ik jullie aan de tracker iShares Global Clean Energy UCITS ETF aan te schaffen. 

Hopelijk veel beleggersplezier!

Kunnen wij jou helpen?

Doe beroep op onze experts. Wij zorgen voor een correcte en optimale aangifte van jouw personenbelasting, zodat jij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus