Twee trends uitgelicht binnen gegevensverwerking

We leven in een wereld die steeds meer wordt aangestuurd door gegevens. De mogelijkheid om gegevens vast te leggen en te exploiteren, zorgt voor een nieuwe aard van het ondernemen. Ook technologie speelt hier een rol. De uitdaging waar wij als accountants voor staan, is hoe we technologische trends kunnen benutten om ondernemingen te helpen hun bedrijfsdoelen te bereiken. Laten we daarom 2 van de belangrijkste technologische trends in de accountancy voor 2022 in het daglicht zetten.

Contact opnemen

Big Data

Big data is meer dan alleen een modewoord om bedrijven als Google te beschrijven. Het is een allesomvattend fenomeen dat een revolutie teweegbrengt in het werk van de accountant. Het biedt de mogelijkheid om financiële zaken van een onderneming in realtime te volgen.

De grootste impact van big data is misschien wel dat het ongestructureerde gegevens introduceert in het plaatje van de financiële analyse. Computers kunnen nu worden geprogrammeerd om enorme hoeveelheden gegevens in natuurlijke taal te verwerken en te analyseren. Om deze vervolgens te ontginnen op informatie die relevant is voor de financiële situatie van een onderneming.

RPA, een belangrijke technologische trend in boekhouding

Robotic process automation (RPA) neemt het concept van robots en past het toe op boekhouding en financiën. RPA is een soort softwaretechnologie die veel terugkerende taken afhandelt. Bevrijd van deze alledaagse verantwoordelijkheden, zullen wij als accountants ons terug mee kunnen focussen op het formuleren en leveren van belangrijke bruikbare inzichten en adviezen.

Veel voorkomende Robotic Process Automation functies zijn onder meer:

– Interfacing legacy-systemen met frontline-systemen

– Onderzoeken bij concurrenten

– Samenvoegen en wijzigen van meerdere rapporten

– Doorzoeken van gegevens met gerichte intentie

– Fraude opsporing

– Verwerking van kredietkaarten en hypotheken

– en nog veel meer… 

De voordelen van RPA zijn onder meer verhoogde productiviteit, verhoogde efficiëntie, rotsvaste naleving van de regelgeving, toepassingsgemak en consistentie. De robot “workforce” is ook volledig schaalbaar, waardoor jouw onderneming gemakkelijker kan reageren op pieken of dalen in de vraag. RPA belooft ook een snelle ROI.

Levert deze informatie je nieuwe inzichten op? Wij staan je graag bij in jouw digitalisatie journey, om zo de groei van jouw onderneming in stroomversnelling te brengen.

Kunnen wij jou helpen?

Doe beroep op onze experts. Wij zorgen voor een correcte en optimale aangifte van jouw personenbelasting, zodat jij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus