HR Trends


Creatief omgaan met het intern invullen van functies.
Bevorder bijvoorbeeld de interne mobiliteit. Zo verklein je de behoefte van medewerkers om wellicht het bedrijf te verlaten, maar bied je ze juist mogelijkheden om binnen jouw onderneming afwisselend en flexibel bezig te zijn. Dat verhoogt de betrokkenheid en het enthousiasme van medewerkers.

Contact opnemen

Maak werk van je waarde propositie

Onderscheidend zijn is heel belangrijk. Dit onder meer om nieuwe medewerkers aan te trekken en bestaande te behouden. Denk daarbij aan je doelen en het duurzaam ondernemen, om je te onderscheiden. Daartoe behoren goede arbeidsvoorwaarden en beloningen, maar ook sfeer, visie, gezamenlijke doelen en opleidingsmogelijkheden. Dit alles in ruil voor de waarde die medewerkers inbrengen, zoals hun kennis, kunnen en inzet. Belangrijk hierbij is dat de waarde propositie intern sterk wordt beleefd, zodat het in het DNA van je onderneming gaat zitten en je medewerkers je allerbeste ambassadeurs worden.

Arbeidsvoorwaarden worden belangrijker

Wees als werkgever transparant over wat er ten aanzien van arbeidsvoorwaarden wel en niet kan. Het is de belangrijkste drijfveer om te kiezen voor een nieuwe werkgever of juist te blijven bij de huidige werkgever. Zorg voor een helder beleid en update dit aan de hand van ontwikkelingen, zo weten bestaande en toekomstige medewerkers waar ze aan toe zijn.
HR analytics is belangrijker geworden. Het koppelen van data en hier beleid op maken staat daarin centraal. Zo maak je de HR-processen binnen jouw onderneming inzichtelijk en weet je wat de impact van je medewerkers is op de totale prestaties.

Meer feedback verzamelen

Meten is weten. Meer feedback ophalen onder jouw medewerkers, begint steeds normaler te worden. Vergeet niet dit goed op te volgen en hier aandacht voor te houden. Doseer en kies bijvoorbeeld een vaste frequentie in het jaar (twee surveys) op vaste momenten om thema’s, zoals balans werk-privé, sfeer, werkinhoud etc. te bevragen. Dan val je je medewerkers niet lastig. Overvraag ze dus niet.

Nieuwe thema’s: werkgeluk, veerkracht, inclusiviteit en diversiteit

Bijvoorbeeld wat veerkracht betreft; de pandemie heeft geleerd dat je moet omdenken en tegenslagen moet ombuigen tot zaken die het leven leuk maken. Het zijn volgens mij vooral mensen die mijn dag leuk maken. Hoogste tijd voor mensgerichte ondernemingen dus in 2022! Ken je medewerkers binnen jouw onderneming. Weet wat er leeft en speelt. Hiervoor zijn allerlei tools en opleidingen beschikbaar.

Beleg opvolging feedback op het juiste niveau

Leg de verantwoordelijkheid van de HR survey daar waar die moet liggen. Vaker feedback ophalen, betekent het gericht insteken van de opvolging. Wanneer betrek je welke stakeholders? Bevraag je meer een operationeel thema? Zet de leidinggevenden dan in hun kracht. Geef ze de inzichten via dashboards en bezorg ze opleidingen over hoe de feedback op te volgen. Bevraag je meer een strategisch topic? Zorg dan voor de terugkoppeling vanuit het management over de resultaten en de effecten hiervan op de werkvloer. Iedere manier van feedback verzamelen vraagt dus om een eigen opvolging.

Een goed HR beleid, zijnde loyale medewerkers zorgen voor loyale klanten, en dus ook voor meer omzet en groei van je onderneming.

Kunnen wij jou helpen?

Doe beroep op onze experts. Wij zorgen voor een correcte en optimale aangifte van jouw personenbelasting, zodat jij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus