Ons juridisch advies voor jou als ondernemer

Onze juridische experts zorgen dat je met een gerust hart knopen kan doorhakken. Je krijgt juridisch onderbouwd advies op maat, waardoor je de haalbaarheid van veranderingen of beslissingen accuraat kan inschatten.

Contact opnemen

De weg terugvinden in de wirwar van regels en wetgeving is lang niet vanzelfsprekend. We helpen je graag vooruit, en behoeden je van gecompliceerde vragen of onleesbare krabbels.

Contracten vormen een belangrijk onderdeel van jouw onderneming.

 • huur- en leasingcontracten
 • beheers- en dienstenovereenkomsten
 • aandeelhoudersovereenkomsten
 • productie- en licentieovereenkomsten
 • franchiseovereenkomsten
 • vastgoedtransacties
 • intellectuele eigendom

Ondernemingen moeten verantwoording afleggen aan verschillende belanghebbenden, zowel intern als extern, waaronder aandeelhouders, bestuurders en management. Het legal team van Cobofisk is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht, het geven van advies aan en het helpen structureren van:

 • Alle zakelijke belanghebbenden binnen Belgische vennootschappen, verenigingen en andere rechtspersonen
 • Interne relaties binnen rechtspersonen (via aandeelhoudersovereenkomsten, intern werkingsbeleid, managementovereenkomsten, enz.)
 • Externe relaties (risico’s en aansprakelijkheid van aandeelhouders en bestuurders/managers ten aanzien van handelspartners, de overheid, …).
 • Ook geven wij advies met betrekking tot het structureren van de wijze waarop stakeholders deelnemen aan het operationeel functioneren van de vennootschap of rechtspersoon. Daarnaast ook met betrekking tot de wijze waarop ondernemingen gestructureerd zijn in een groep en met elkaar interacteren. 

Als startende ondernemer wil je niets liever dan zo snel mogelijk te beginnen en je eigen vennootschap op te richten. Zonder een goede begeleiding bij de start, kunnen er later fiscale of juridische problemen opduiken. Cobofisk heeft door de jaren heen reeds veel ondernemers geholpen voor een begeleiding van A tot Z bij de oprichting van hun nieuwe vennootschap. Wij brengen alle formaliteiten in orde en ontzorgen je zo van alle administratieve taken die bij een oprichting komen kijken.

Wij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en wat het best is voor jou en jouw onderneming. We bieden bij de opstart ook bedrijfsadvies op maat aan, zodat jouw business snel kan groeien.

Overname of fusie

Bij Cobofisk kan je ook terecht voor begeleiding bij fusies en overnames. Dit verloopt namelijk niet zonder risico’s en een slechte beslissing kan nefaste gevolgen hebben voor het verdere verloop van jouw onderneming. Een goede begeleiding hierin is zeer belangrijk. We beschikken over de nodige kennis om een overname of fusie gestructureerd en georganiseerd te laten verlopen.

Alvorens je een overname of fusie gaat doorvoeren zijn er een aantal stappen die noodzakelijk zijn. We bekijken daarbij samen hoe we de stappen het best doorlopen.

Fuseren met een of meer bedrijven kan je eigen onderneming naar een hoger niveau brengen, of er kan gevaar in schuilen. Grondig onderzoek kan ervoor zorgen dat je de juiste beslissing neemt om al dan niet te fuseren. Zonder heldere visie waar beide partijen volledig achter staan, is de kans klein dat een fusie de verwachtingen volledig inlost. Onze ruime ervaring biedt ons voldoende achtergrondkennis om in een vroeg stadium van fusiegesprekken, obstakels te signaleren en te overwinnen.

Successieplanning en nalatenschap

Op basis van onze expertise en jarenlange ervaring, kunnen wij je ook perfect begeleiden bij jouw successieplanning en nalatenschap. Heb je al eens nagedacht over een zorgvolmacht? Heb je jouw testament op orde? En wat met jouw huwelijkscontract?

Een zorgvolmacht is bijvoorbeeld uitermate geschikt om aan successieplanning te doen. Het biedt je de mogelijkheid om zelf te beslissen wie in geval van jouw wilsonbekwaamheid jouw vermogen kan beheren, zonder dat hier enige bewindvoering bij komt kijken. Maar successieplanning en nalatenschap is meer dan een zorgvolmacht. Successieplanning kan de erfbelasting verminderen, beschermt jouw dierbaren en geeft je gemoedsrust omdat je weet dat jouw vermogen naar jouw wens verdeeld zal worden.

Onze experts bekijken samen het gehele plaatje, van zorgvolmacht en testament tot huwelijkscontract. Wij zoeken telkens naar de meest passende oplossing en geven je advies op maat.

Privacywetgeving

De Europese verordening rond GDPR stelt eisen aan alle organisaties die persoonsgegevens verzamelen, verwerken en opslaan.

Bij Cobofisk staan wij klaar om jullie te ondersteunen bij de naleving van de regelgeving inzake persoonsgegevens, en dit over de grenzen en juridische disciplines heen. We bieden o.a. de volgende juridische bijstand:

 • Algemeen GDPR/AVG-advies op basis van grondige professionele kennis en een praktische aanpak van kwesties met betrekking tot de gegevensbeschermingswetgeving;
 • Bijstand bij het voldoen aan de basisvereisten op het vlak van persoonsgegevens, zoals de te verstrekken informatie, dit zowel intern (HR) als extern (aan klanten);
 • Opmaak en/of juridische nazicht van de privacyverklaring en disclaimer, op maat van uw onderneming; het register van verwerkingsactiviteiten (“verwerkingsregister”); de verwerkersovereenkomsten met verwerkers van persoonsgegevens;

Kunnen wij jou helpen?

Doe beroep op onze experts. Wij zorgen voor een correcte en optimale aangifte van jouw personenbelasting, zodat jij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus