Elektrische laadpalen als investeringsaftrek

 

Ondernemend Vlaanderen is bezig met de wens van de overheid om over te schakelen naar elektrische voertuigen. Dit kunnen we afleiden uit de toenemende vraag naar elektrische laadstations door ondernemers. Van deze gelegenheid maken we graag even gebruik om een kleine toelichting te geven over de investeringsaftrek voor elektrische wagens.

Contact opnemen

Zoals jullie wel of niet weten, is investeringsaftrek een lang bestaande fiscale maatregel in het voordeel van KMO’s. Het dient om investeringen aan te moedigen. Er wordt voor gezorgd dat de basis waarop de belasting berekend wordt, verlaagd wordt met een bepaald percentage van de gedane investeringen. Dit natuurlijk mits het naleven van een aantal voorwaarden.

De investering in een elektrisch laadstation kan dus genieten van de investeringsaftrek, indien deze geïnstalleerd is in een bedrijfsgebouw of op de parking voor het opladen van de bedrijfswagens. Het recht op deze aftrek geldt zowel voor het opladen van wagens die eigendom zijn van de vennootschap, als voor private wagens van een werkgever of -nemer. Als de laadpaal ‘publiek toegankelijk’ en ‘intelligent’ is, dan kan deze ook genieten van de normale/verhoogde investeringsaftrek.

Een uitzondering geldt voor laadpalen die bij iemands thuis worden geplaatst, voor het opladen van de bedrijfswagen waarmee zowel privé- als beroepsverplaatsingen worden gedaan. Deze elektrische laadpalen komen NIET in aanmerking voor investeringsaftrek.

Kunnen wij jou helpen?

Doe beroep op onze experts. Wij zorgen voor een correcte en optimale aangifte van jouw personenbelasting, zodat jij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus