Omgaan met veranderingen in een steeds veranderend tijdperk

Omgaan met verandering is het succesvol reageren op (on)gevraagde veranderingen. Het heeft ook alles te maken met de flexibiliteit en motivatie die bij een verandering komt kijken.

Contact opnemen

Kunnen omgaan met verandering is belangrijk, doordat de inhoud van het werk in de bouwsector verandert, onder andere door digitalisering en robotisering. Bovendien zorgt het veelal zware werk in deze sector ervoor dat je niet je hele loopbaan als ondernemer hetzelfde kunt doen. Goed reageren op huidige en toekomstige veranderingen is essentieel om productief en concurrerend te blijven.

Het klinkt misschien raar, maar zie je de verandering?
Dat is misschien wel de eerste factor om er nu of in de toekomst op te kunnen reageren. Zie je de verandering, dan kun je jouw visie bepalen, strategie maken en je medewerkers hierin meenemen.

Zie je de verandering niet?
Dan is het natuurlijk moeilijker. De onderstaande tips dragen bij aan een wendbare onderneming:
• Communiceer! Over de ontwikkelingen, veranderingen in de sector en binnen jouw onderneming. Over technologie, nieuwe werkvormen en veranderende processen. Minimaal 3 à 4 keer per jaar.
• Ga in gesprek met je medewerkers: over hun inzetbaarheid, nu en in de toekomst.
• Zorg voor goede opleidingen. Niet alleen functioneel, maar ook in de breedte.
• Daag medewerkers uit. Wat kan nog beter, mooier, uitdagender? Kun je het werk verrijken met nieuwe taken? Extra verantwoordelijkheden? Tijdelijk of vast? Dat kan zorgen voor een nieuwe uitdaging!

Wij helpen je graag verder met deze uitdagingen, en het omgaan met deze veranderingen. Onze adviseurs zijn in eerste instantie een luisterend oor, om je dan met hun ervaringen te ondersteunen in dit steeds veranderend tijdperk.

Kunnen wij jou helpen?

Doe beroep op onze experts. Wij zorgen voor een correcte en optimale aangifte van jouw personenbelasting, zodat jij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus