Van historicus naar proactief boekhouder

Een boekhouder bezorgt jou op vastgelegde tijdstippen btw-aangiftes, balansen, resultaatrekeningen, aangiften in personenbelasting en vennootschapsbelastingen en nog veel meer. Dit gaat altijd over een rapport uit het verleden.

Contact opnemen

“Onbewust ervaren de meeste ondernemers een boekhouder als historicus”, aldus Luc Coopman.

De boekhouder als coach

De hogervermelde taken blijven uiteraard erg belangrijk en vereisen een bepaalde vakkennis van jouw boekhouder. Maar in de accountancywereld, zien we een trend die ook andere zaken steeds belangrijker maakt. Het wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker dat de boekhouder het verkregen cijfermateriaal ook op een diepgaande en meeslepende manier kan vertalen naar de ondernemer.

“Als boekhouder ben je soms ook een beetje psycholoog”, zegt Luc. “Je moet ook aanvoelen welke ondernemer wat extra hulp nodig heeft, en of een ondernemer al dan niet klaar is om de volgende stap in zijn of haar ondernemerschap te zetten.”

Het belang van een vertrouwensrelatie valt hierbij dus niet te onderschatten, anders is het onmogelijk dat soort dingen aan te voelen.

“Een boekhouder 2.0 moet zich anno 2022 meer en meer gaan manifesteren als coach. Hij moet op zoek gaan naar de passie van zijn klanten en hen daarin begeleiden. Die passie is namelijk de drijfveer van het ondernemen.”

Dat betekent dat boekhouders ook moeten motiveren, zodat hun klanten nog meer zin krijgen om te ondernemen.

“Dat kan alleen als je op een enthousiaste manier de verkregen cijfers en inzichten kan vertalen naar de ondernemer. Zo wordt de boekhouder 2.0 pas echt een inspirerende coach voor ondernemers. Daarom leggen we als kantoor de lat ook net op de juiste hoogte. Zo zorgen we voor niet te veel, niet te weinig, maar net voldoende uitdaging voor onze ondernemers.”

Samen met jouw boekhouder/coach aan de slag

Cobofisk is gebouwd op de overtuiging dat een boekhouder die de inzichten duidelijk moet kunnen vertalen naar ondernemers. Zo geven we onze klanten niet alleen een gevoel van steun, maar zo kunnen we samen een veel positiever toekomstplan verwezenlijken.

Kunnen wij jou helpen?

Doe beroep op onze experts. Wij zorgen voor een correcte en optimale aangifte van jouw personenbelasting, zodat jij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus