Hoe creëer je een goed evenwicht tussen werk en privé?

Een evenwicht vinden tussen werk en privé. Wie ligt hier nooit mee in de knoop? Denk bijvoorbeeld aan je gsm, waarmee je altijd en overal bereikbaar bent. Gelukkig kan je daar iets aan doen. Handige tips geven is makkelijk, maar vooral: doen! Begin er vandaag nog mee. Stap af van die routine en begeef je buiten je comfortzone.

 

Contact opnemen

Hoe komt dat nu?
Onze hersenen zorgen ervoor dat ons systeem altijd aan staat en we voortdurend nadenken. Er is dan ook nog eens een overaanbod aan verleidingen en prikkels, eigenlijk schadelijk voor je gezondheid. Dit zorgt namelijk voor stress, wat op termijn vaak leidt tot een burn-out.

A way of life
Evenwicht tussen werk en privé komt er door de zaken aan te pakken en op zoek te gaan naar rust. Onrustig worden als je niets doet, is nergens goed voor. Die momenten van niets doen, zijn juist heel belangrijk.

Trek er bijvoorbeeld eens op uit in de natuur. Want de natuur brengt jouw lichaam en geest tot rust. Maar ook thuis kan je rust vinden door bijvoorbeeld eens een boek te lezen. Je zal jezelf verbazen hoe graag je verder wil lezen in plaats van de TV aan te zetten.

Zorg voor een goede planning in jouw agenda. Tracht de moeilijkste dingen ’s morgens te doen, want je hersenen zijn minder scherp in de namiddag. Plan naast werk ook ontspanning in, zodat dit tijdig in je agenda past.

Durf af en toe eens ‘neen’ zeggen. Niet alleen op het werk, maar ook thuis.

Evenwicht op het werk
Zorg voor orde in je administratie, want dat zorgt ook voor rust. Doe een aantal zaken altijd op dezelfde manier en op hetzelfde tijdstip, zodat alles tijdig gebeurt en er geen stress is als er een deadline nadert.

Stel doelen voor wat je wil bereiken met je onderneming. Dit hangt samen met een droom die je wil en kan realiseren. Bekijk dit zowel op korte als lange termijn, met een klant of leverancier. Kies een aantal mensen, niet te veel, zowel uit je persoonlijke als je werkomgeving. Deze kunnen je begeleiden door vooral te luisteren en je te adviseren.

En ja, je mag de lat hoog leggen voor jezelf. Maar leg die lat iets lager voor de mensen waarmee je werkt. Zorg ervoor dat jouw enthousiasme aanstekelijk werkt bij jouw mensen, zodat jullie op dezelfde golflengte streven naar het doel.

Evenwicht thuis
Kies voor échte ontspanning thuis door te gaan wandelen, sporten, kortom door te bewegen. Drie keer per week is aangeraden, maar leg ook hier jezelf geen druk op. Ga naar buiten, koop de krant, doe eens zaken die los staan van je smartphone of tv.

Neem voldoende rust. Er is niets mis mee om in het weekend eens een middagdutje te doen. Uitrusten in het weekend zorgt ervoor, dat je op maandagmorgen boordevol energie aan de nieuwe werkweek kan beginnen.

Ademhalingsoefeningen zijn nuttig om na te gaan of je ontspannen bent of toch eerder stressy. Veel en snel ademen wijst erop dat je onder stress zit.

En dan is er nog… je smartphone
Wie legt er zijn telefoon niet naast zijn bed? Weinigen onder ons. Voor duizend-en-..n redenen. Ik laat de wekker afgaan op mijn telefoon, ik wil nog even naar mijn mails kijken voor het slapen gaan. Nog even mijn Facebookpagina refreshen, ….

Je gsm ligt bijna standaard aan je zij, zelfs tijdens het slapen gaan. Je wekker, je mails, je sociale media, … dit gebeurt voor verschillende redenen. Maar als je nu eens zorgt voor een ouderwetse wekker, waarbij je deze keer niet snoozed, maar meteen uit bed springt om de dag te starten!

Doe er iets aan. Nu!
Jouw boekhouder zorgt niet alleen voor de complete accountancy, maar is ook vaak jouw adviseur. Goed advies kan enkel en alleen als we kunnen luisteren naar jouw verhaal, je problemen én je dromen.

Is het evenwicht zoek? Maak een vrijblijvende afspraak en kom eens langs. Wij luisteren naar jouw verhaal.

Kunnen wij jou helpen?

Doe beroep op onze experts. Wij zorgen voor een correcte en optimale aangifte van jouw personenbelasting, zodat jij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let’s inspire you

Zin om je kennis
te verruimen?

Openingsuren

Maandag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Dinsdag 08:30 – 12:00
Woensdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 12:00 en 13:30 – 16:00

© Copyright | Cobofisk | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus