onroerende goederen

Ongrondwettelijk: waardering voordeel alle aard bewoning

Ongrondwettelijke waardering Het Hof van Beroep van Gent en Antwerpen oordeelden eerder dat het onderscheid bij de berekening van het voordeel alle aard voor de gratis terbeschikkingstelling van een woning door een natuurlijk persoon of door een rechtspersoon, ongrondwettelijk is. Echter, de Fiscale Administratie hield geen rekening met deze rechtspraak. Onderstaande berekening werd door Fiscale Administratie…

Lees verder!

Onderscheid tussen restaurant- en cateringdienst

Restaurantdienst versus cateringdienst Het is belangrijk om te begrijpen wat het onderscheid is tussen restaurantdienst en cateringdienst. Een restaurantdienst vindt plaats in een ruimte van de belastingplichtige zelf. Waarbij ruimte zeer ruim bekeken wordt, gezien dit zowel een oppervlakte op een openbare of private plaats of in een gebouw kan zijn. Dit kan zowel binnen…

Lees verder!
starter

Vanaf wanneer witte kassa of GKS in de horeca?

Referentieperiode Referentieperiode berekening 25.000 euro omzetdrempel GKS (geregistreerd kassa-systeem) inzake restaurant – en cateringdiensten. Hoe wordt dit berekend? Starters Bij de opstart van een nieuwe horeca uitbating moet de ondernemer een raming maken van zijn omzet. Dit gebeurt op basis van een realistisch businessplan. Dit plan moet kunnen voorgelegd worden op moment van een controle.…

Lees verder!
ondernemers digitaliseren

Ondernemers helpen om beter voor zichzelf te zorgen

Cobofisk inspireert ondernemers Afgelopen maanden hebben wij meer dan 150 ondernemers begeleid bij het optimaliseren en digitaliseren van hun administratie en boekhouding. Onze basisdoelstelling is nl. onze klanten helpen bij het concretiseren van hun plannen. Wij willen onze klanten succesvol maken.   Cobofisk wil ondernemers niet alleen coachen, begeleiden en verbinden met andere ondernemingen maar…

Lees verder!