Rapportering

Rapportering is bij de meeste ondernemingen belangrijker dan sommigen denken. Door een goede rapportering kunnen er in een vroeg stadium problemen opgespoord worden en zo grote gevolgen vermeden worden. Cobofisk heeft een uitgebreid arsenaal aan rapporteringstools beschikbaar om deze problemen zo vroeg mogelijk op te sporen. Door een uitgebreide en tussentijdse rapportering samen met de nodige expertise en uitleg bent u bij Cobofisk verzekerd van een goede opvolging van uw cijfers. Wij maken gebruik van verschillende tools op maat om zo aan een correct mogelijke rapportering te doen.

Waarom is rapportering voor uw bedrijf belangrijk?

Up-to-date cijfers
Inzicht in de financiële cijfers
Overzicht van de sterktes en zwaktes
Ontdekken van opportuniteiten
Tijdig ontdekken van problemen

Evoluties worden waarneembaar
Opstellen en gebruiken van KPI’s
LT en KT doelstellingen bepalen
Intern gebruiksinstrument

Enkele rapporteringstools

Financiële analyse

Een financiële analyse is een ideale rapporteringstool dat een globaal en snel overzicht geeft van de financiële kant van uw onderneming. Bij het analyseren van de cijfers en grafieken kunnen problemen vroegtijdig opgespoord worden. Ook komen de sterktes en zwaktes van uw onderneming bovendrijven waaruit KPI’s en lange- of kortetermijndoelstellingen kunnen worden opgemaakt.

Cash flow

Een cash flow is een handige rapporteringstool om uw financiële sterkte te bepalen. Door een negatieve of positieve cashflow kan u snel en gemakkelijk zien of er geld uit de onderneming vloeit of er geld binnenstroomt. Zo kunnen liquiditeitsproblemen vroegtijdig opgespoord en voorkomen worden. Bij een kredietaanvraag wordt de evolutie van deze cashflow opgevraagd om te zien of u voldoet aan de nodige vereisten.

Voorcalculatie en nacalculatie

Bij een voorcalculatie wordt er een raming opgemaakt van wat de kosten zullen zijn binnen een bepaalde periode of project. Daardoor hebt u een goed zicht op het globale kostenplaatje, maar deze is nooit 100% correct. Daarom wordt er daarna meestal een nacalculatie gemaakt en wordt er vergeleken wat het verschil is met de prognose en de werkelijkheid. Bij die vergelijking worden de verschillen opgespoord zodat er in de toekomst een betere prognose gemaakt kan worden.

Op maat gemaakte rapportering

Cobofisk beschikt over de middelen en de kennis om een uitgebreide en tussentijdse rapportering op maat te maken. De rapporteringstools worden binnenshuis ontwikkeld en worden aangepast aan uw persoonlijke noden. Zo garanderen wij een persoonlijke en unieke aanpak en kunt u steeds uw tool optimaal gebruiken. We maken een bruikbaar en overzichtelijk instrument, waar het mogelijk is om doelstellingen te bepalen en af te lezen of deze behaald zijn.

Waarom kiezen voor Cobofisk?

Fiscale optimalisatie

Bij Cobofisk zit fiscale optimalisatie in de basis dienstverlening geïntegreerd. Wij zorgen er voor dat u optimaal gebruik maakt van alle fiscale optimalisaties, zodat u uw middelen voor andere doeleinden kan aanwenden.

Eigen dossierbeheerder

Bij Cobofisk heeft iedere klant een persoonlijke dossierbeheerder die uw dossier door en door kent. Hij/zij is uw centraal aansprekingspunt   en u kan steeds bij hem/haar terecht voor al uw vragen en problemen.

Professionele ervaring

Cobofisk heeft na 30 jaar een uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd in diverse sectoren. Ons professioneel team staat u en uw onderneming steeds bij en kijkt hoe we deze verder kunnen optimaliseren.

Persoonlijke aanpak

Iedere klant is uniek! Bij Cobofisk luisteren wij naar uw verhaal en passen ons aan naargelang uw specifieke noden. Samen met u, vormen we 1 team dat uw onderneming naar een hoger niveau wil tillen.

  • “Samen met Cobofisk hebben we een geheel nieuwe rapporteringstool ontwikkeld, dat mijn bedrijf beter helpt te organiseren.”

  • “Door gebruik te maken van mijn financiële analyse heb ik een veel beter zicht op de financiële kant van mijn vennootschap.”

Onze specialisaties
Geïnteresseerd?

Maak vrijblijvend een afspraak, wij luisteren graag naar uw verhaal en proberen u op de meest gunstige manier van dienst te zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief: u ontvangt regelmatig nuttige info en blijft op de hoogte van de belangrijkste nieuwtjes.