Bedrijfsadvies

U kan zich beroepen op een team van 30 specialisten. Elk van onze medewerkers worden permanent bijgeschoold. We hebben jarenlange ervaring in het geven van gericht en correct bedrijfsadvies.

We hebben doorheen de jaren voor tal van bedrijven en sectoren gewerkt, waardoor we ook voor uw bedrijf een meerwaarde kunnen bieden. Daarnaast hebben we ook ons netwerk van externe adviseurs die uw bedrijf helpen groeien.

Cobofisk kantoor

Uw winstadviseur

Vertrekkende vanuit een diepere zoektocht omtrent jouw missie ( waarom doe je wat je doet?) en jouw visie ( waar ga je heen?), proberen we samen duidelijk te definiëren in wat je anders wil zijn dan je concullega’s. Vervolgens gaan we samen op zoek naar jouw ideale klant, en proberen we te begrijpen welk probleem je met jouw dienst of product oplost bij jouw ( potentiële ) klanten. Om extra winst te maken is het noodzakelijk de producten of diensten die je levert zeer duidelijk te benoemen. Door samen goed na te denken over het product of de dienst die je levert, zal jij uiteindelijk tot een betere oplossing komen voor je eindklant, en automatisch zal dat meer winst opleveren. Klanten betalen immers niet meer voor producten of diensten, doch voor oplossingen. Vervolgens stellen we samen doelen voor de komende weken, maanden en jaar. Om de weg naar je doel zo vlekkeloos als mogelijk te laten verlopen, brengen we je mogelijk obstakels/uitdagingen in kaart, waardoor het makkelijker wordt hiervoor oplossingen te zoeken, en veel minder negatieve energie daarin zullen moeten steken.

Dit alles zal resulteren in veel meer inzicht, veel meer vertrouwen in uzelf en jouw onderneming, aanzienlijk minder tijdsdruk en stress, en aldus automatisch in meer winst. En daar doen we het toch voor?

Luc Coopman
Tim Vanquaethem

Overname of fusie

Bent u van plan om een overname of fusie door te voeren, kom dan zeker te rade bij Cobofisk. Alvorens u een overname of fusie gaat uitvoeren zijn er een aantal stappen die noodzakelijk zijn. Wij bekijken samen hoe we de stappen het best doorlopen.

Een overname of fusie is dan ook niet zonder risico’s en een slechte beslissing kan nefaste gevolgen hebben voor het verdere verloop van uw onderneming. Een goede begeleiding hierin is zeer belangrijk. Cobofisk beschikt over de nodige kennis om een overname of fusie gestructureerd en georganiseerd te laten verlopen.

Successie en vermogensadvies

Cobofisk denkt samen met u mee over het opbouwen en structureren van uw vermogen inzake successie- en vermogensplanning. Wij begeleiden u zowel bij de organisatie van uw vermogensopbouw, als bij de organisatie van de overdracht van uw vermogen. Wij zoeken telkens naar de meest passende oplossing op uw maat. Naast adviesverlening werken wij een integraal plan uit inzake estate planning of personal financial planning.

“Leid de groei van een appelboom in de richting waarin je hem wil en ga onder de schaduw ervan zitten als je oud bent.”

Persoonlijk bedrijfsadvies

Cobofisk zit aan de basis van alle financiële gegevens. Als boekhouder hebben wij een betere strategische inzicht in uw onderneming en zien wij ook waar de pijnpunten liggen. Door het aanbieden van bedrijfsadvies op maat kunnen we stappen ondernemen die uw bedrijf helpen beter te groeien. We houden dan ook nauwgezet alle parameters in het oog en denken met u mee over de continuïteit en de rentabiliteit van uw zaak. Ons advies is gericht om niet alleen snel resultaat te behalen maar om ook om op lange termijn haar vruchten af te werpen.

Marktuitbreidingsadvies

Bent u van plan een nieuwe markt aan te boren of hebt u die intentie maar weet u niet hoe u het best te werk gaat. Cobofisk heeft ruime ervaring met het uitvoeren van een marktonderzoek binnen verschillende sectoren. Wij brengen zowel de groeimogelijkheden als de risico’s en bedreigingen in kaart. Op basis hiervan adviseren wij u over de mogelijkheid van het uitbreiden van uw activiteiten in deze nieuwe markt.

Om hierin succesvol te zijn, is het aangewezen om in te spelen op de strategieën van de concurrentie en te beantwoorden aan de wensen van uw nieuwe doelgroep.

Opstartadvies

Cobofisk heeft door de jaren heen al veel ondernemers geholpen met het oprichten en uitgroeien van hun zaak. Als startende ondernemer wilt u niets liever dan zo snel mogelijk te beginnen. Maar zonder een goede begeleiding bij de start kunnen er later fiscale problemen opduiken. U kunt bij ons terecht voor alle vragen omtrent het opstarten van uw onderneming.

Wij bekijken samen met u welke mogelijkheden we hebben en wat het best is voor uw onderneming. We bieden bij de opstart ook bedrijfsadvies op maat aan, zodat uw business snel kan groeien. Wilt u zelfstandig worden bekijk dan zeker onze startergids.

Persoonlijk advies

Financieel advies

Hebt u liquiditeitsproblemen, bent u van plan om een verzekering af te sluiten of hebt u nog andere financiële vragen. Cobofisk helpt u met het juiste antwoord.

Sociaal advies

Bij Cobofisk krijgt u sociaal advies en kijken we om uw sociale verplichtingen te optimaliseren. Bovendien kunnen wij u helpen bij het voeren van een correct personeelsbeleid.

Fiscaal advies

Cobofisk is als fiscaal raadgever uw eerste aansprekingspunt voor al uw vragen. Samen bekijken we hoe we dit kunnen toepassen op uw persoonlijke situatie.

Lennert Coopman
Geïnteresseerd?

Maak vrijblijvend een afspraak, wij luisteren graag naar uw verhaal en proberen u op de meest gunstige manier van dienst te zijn.

Luc Coopman